HANDBAL : Naţionala feminină s-a calificat la CM 2017. Vor reusi şi băieţii calificarea la EURO ? Meciul capital e joi

 

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat a Campionatul Mondial din 2017, după ce a dispus de formația Austriei cu scorul de 33-24 (11-13), marți, 13 iunie, la Stockerau, în manşa secundă a barajului. "Tricolorele" câștigaseră și meciul tur, cu scorul de 34-29 (17-16), vineri, la Oradea.

România e singura echipă ce a participat la toate celelalte 22 de ediții ale Campionatului Mondial. Turneul final va avea loc în Germania, în perioada 1-17 decembrie.


Au evoluat :

România: Dedu, Dumanska - Udriștioiu (5 goluri), Szucs, Dincă (1), Neagu (8), Pricopi, Perianu (5), Laslo (1), Ardean-Elisei (5), Popa, Dragut, Pintea (2), Tomescu (3), Zamfirescu (1), Ilie (2). Antrenor: Ambros Martin

Austria: Blazek, Floeck - Frey (5 goluri), Goricanec (2), Bauer (1), Logvin (1), Dedic (2), Kovacs (7), Huber (3), Boesch (3). Antrenor: Herbert Muller.


 

De cealaltă parte, ne despart mai puţin de  două zile de meciul capital al naţionalei de handbal masculin, pentru calificarea la EHF EURO 2018. România va întâlni Belarusul pe data de 15 iunie, începând cu orele 19, în Sala Polivalentă din Craiova. 

"Tricolorii" nu au mai fost prezenţi la un Campionat European încă din 1996 ! O înfrângere ar nărui toate speranţele şi ar bloca pentru încă doi ani visul băieţilor antrenaţi de Xavi Pascual. În tur, scorul a fost 26-23 în favoarea alor noştri.

Iată cum stau lucrurile în grupă şi ce meciuri au mai rămas de disputat: 

*orele menţionate sunt orele locale.


Primele două merg în Croaţia, plus cea mai bună echipă dintre cele clasate pe locul 3 în cele şapte grupe. În cele ce urmează vă vom prezenta, în premieră, toate scenariile prin care România poate ajunge la turneul final  :

1. Victorie cu Belarus şi cel puţin un rezultat de egalitate cu Polonia !

2. Victorie cu Belarus şi înfrângere cu Polonia, iar Serbia să nu piardă în faţa bieloruşilor în ultima etapă.

3. Egal cu Belarus şi victorie cu Polonia, iar Serbia să nu piardă în faţa bieloruşilor, după o eventuală victorie a lor împotriva polonezilor.

3b. Egal cu Belarus şi victorie cu Polonia, iar Serbia să piardă şi cu polonezii şi cu bieloruşii.

4. Egal cu Belarus şi egal cu Polonia, iar Serbia să câştige împotriva bieloruşilor.
 
*principalul criteriu de departajare în caz de egalitate îl reprezintă meciurile directe. 

**ţinând cont de cum stau lucrurile în celelalte grupe, este greu de crezut că echipa noastră s-ar putea califica de pe acel loc 3.

***Polonia nu mai are nicio şansă de a prinde locul secund, iar Serbia are ca şi asigurate "biletele" pentru EURO. Doar o înfrângere în faţa polonezilor ar complica situaţia pentru sârbi.

Transmisia va fi asigurată de TVR . Bilete încă se pot găsi în reţeaua Eventim !

 

Daniel Radu

Foto : Alex Nicodim (GSP), frh.ro

Comentarii