EXCLUSIV : Simona Halep s-a retras de pe lista turneului de la Birmingham. Kerber rămâne lider mondial

 

Simona Halep (locul 2 WTA) s-a retras de pe lista turneului de tip Premier de la Birmingham (Marea Britanie, iarbă), care debutează luni, 19 iunie. Acest lucru l-aţi aflat în exclusivitate pe site-ul nostru. Motivul exact nu îl cunoaştem în acest moment, însă există inclusiv o posibilitate ca problemele la glezna dreaptă să fi recidivat.

Astfel, jucătoarea noastră nu va evolua în vreo competiţie pregătitoare Grand Slam-ului de la Wimbledon (3-15 iulie), dacă nu se va razgândi ulterior şi va dori să participe, prin intermediul unui Wild Card, la Eastbourne (Premier, Marea Britanie), în săptămâna premergătoare celui de-al 3-lea turneu major din sezon.

Pe lista pentru tabloul principal a unui alt turneu WTA, Mallorca International, care se dispută concomitent cu Birmingham şi pe cea de la Eastbourne (care îi urmează) a mai rămas doar o româncă, Monica Niculescu (locul 50 WTA), dar şi participarea ei este incertă, după ce s-a retras în prealabil de la Nottingham.

În plus, după ce şi Karolina Pliskova a declarat forfait din cadrul aceleiaşi întreceri britanice unde era înscrisă şi Simona, vă spunem în premieră faptul că Angelique Kerber este sigură de rămânerea în fruntea ierarhiei mondiale, în mod oficial, până pe data de 16 iulie cel puţin.

Turneele WTA vor fi transmise de DigiSport, în timp ce Wimbledon va fi transmis de EuroSport !

Daniel Radu

Foto : Getty Images

Comentarii