EXCLUSIV : Sharapova ajută o româncă prin retragerea de la Wimbledon. Buzărnescu a intrat în locul ei

 

După cum v-am relatat -- tot în exclusivitate -- nu cu mult timp în urmă, pe lista de calificări de la Wimbledon figurau trei românce : Patricia Ţig (locul 117 WTA), Irina Bara (locul 203) şi Mihaela Buzărnescu (clasament protejat, loc 204).

Când a fost publicată lista, Buzărnescu rămăsese a 3-a sub linie, dar retragerile Mariei Sharapova (locul 179) şi ale altor două jucătoare au risipit emoţiile compatrioatei noastre, în ceea ce priveşte prezenţa în cadrul Grand Slam-ului britanic.

După aflarea acestei veşti, "Miki", care duminică a câştigat cel mai important titlu al carierei, a decis că se va înscrie şi în calificări la dublu, alături de Bara. Cea din urmă a suferit o mică accidentare zilele trecute în Ungaria, dar sursele noastre indică faptul că nu este una gravă şi se va recupera până săptămâna viitoare.

Astfel, numărul românilor care vor fi prezenţi în probele de simplu ale celui de-al 3-lea turneu major al anului ajunge la nouă. Pe tablourile principale vor evolua în mod direct : Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Marius Copil, plus moldoveanul Radu Albot.

Meciurile din calificări încep pe 26 şi 27 iunie, în direct la Eurosport, iar cele de pe tablourile principale vor debuta pe 3 iulie.

Daniel Radu

Foto : Hungarian Tennis & Getty Images

Comentarii