US OPEN : Noi reguli introduse pentru calificări şi juniori, cea mai importantă fiind posibilitatea comunicării între antrenori şi jucători !

 

Federaţia Americană de Tenis (USTA) a introdus ieri, 10 august, noi reguli în vederea turneului de Grand Slam de la US Open, acestea urmând a fi valabile doar pentru meciurile din calificări, care debutează pe data de 21 a lunii curente, precum şi pentru cele ale legendelor, juniorilor sau persoanelor în scaun cu rotile.

 

Ce se schimbă :

1. Servo-cronometru (Shot Clock) : Fiecare jucător / jucătoare va avea la dispoziţie 25 de secunde pentru a servi, din momentul în care punctul precedent se încheie şi arbitrul de scaun anunţă scorul. Dacă se va depăşi timpul alocat, cel / cea în cauză va fi penalizat(ă) cu un avertisment de tip "time violation".

2. Cronomentru pentru încălzire : Jucătorii vor avea la dispoziţie 5 minute pentru a efectua încălzirea de dinaintea meciului, iar după expirarea timpului şi anunţul arbitrului de scaun, aceştia vor fi nevoiţi ca în următoarele 60 de secunde să fie pregătiţi de joc. Nerespectarea acestei reguli va fi sancţionată cu o amendă ! (suma nu este specificată)

3. Schimbarea ţinutei : Între seturi, jucătorii vor avea la dispoziţie 5 minute pentru a îşi schimba echipamentul, din momentul în care intră în zona vestiarelor şi până o părăsesc ! Nerespectarea acestei reguli va fi sancţionată cu un avertisment de tip "time violation" .

** cronomentrul va putea fi vizualizat atât de jucători, cât şi de spectatori !


4. Coaching-ul în timpul meciului : Între puncte, antrenorii vor avea dreptul să  îşi sfătuiască elevul / eleva. De asemenea, acest lucru va fi permis şi altor persoane aflate în loja jucătorilor în cauză.  Coaching-ul verbal va fi permis cât timp jucătorul este pe aceeaşi parte de teren cu loja sa, iar coaching-ul prin semne va fi permis când jucătorul se va afla pe partea opusă.


România va avea zece reprezentanţi în probele de simplu (seniori) ale ultimului turneu major al anului, dintre care cinci vor lua startul în calificări, după cum v-am relatat ! Meciurile de pe tablourile principale vor începe pe 28 august, iar transmisia va fi asigurată de Eurosport !

** la juniori, listele nu au fost definitivate încă, termenul pentru retrageri fiind 22 august.


 

Daniel Radu

Foto : Neal Trousdale (opentenis.ro)

Comentarii