UPDATE : Buzărnescu îşi face cadou prezenţa la Luxemburg, pe tablou, graţiei reuşitei de la Linz ! La dublu, Niculescu se retrage, dar îi face loc lui Cadanţu, iar Begu accede la Moscova

 

Parcursul extraordinar de la Linz al Mihaelei Buzărnescu, unde astăzi a reuşit calificarea în semifinale, îi aduce şi o veste foarte bună în vederea turneului următor. Astfel, prin victoria de mai devreme, Buzărnescu şi-a făcut cadou prezenţa pe tabloul principal de la Luxemburg (WTA International, Indoor Hard), urmând a beneficia de un Special Exempt, întrucât nu mai poate evolua în calificări, fiind încă angrenată în competiţia austriacă.

O veste mai puţin plăcută vine din partea Monicăi Niculescu. Ea va evolua la simplu, unde este campioana en-titre, dar nu şi la dublu, cel puţin nu alături de Lara Arruabarrena, alături de care figura pe lista realizată în avans despre care v-am relatat de curând. Cele două au avut un conflict la Linz, când Monica a solicitat intervenţia fizioterapeutului la 0-2 în "decisiv", înainte să se retragă din meciul ce conta pentru primul tur de simplu, continuat ulterior cu un schimb de replici, după protestele ibericei. Ele nu au mai dat mâna la final, când Lara a încercat să îşi ceară scuze, din ce s-a văzut pe filmare.

Conform regulilor, cea care a optat pentru retragerea de la Luxemburg (informaţie încă necunoscută) nu mai are dreptul să se înscrie la faţa locului alături de o altă jucătoare. Totuşi, retragerea echipei Niculescu / Arruabarrena vine cu o veste pozitivă pentru Alexandra Cadanţu, care accede astfel în locul lor, alături de indianca Prarthana Thombare !

De cealaltă parte, la Moscova Premier (Rusia, Indoor Hard), Irina Begu a acces pe tabloul de simplu după două retrageri, în timp ce la dublu, perechea Irina Bara / Chantal Skamlova a rămas prima sub linie, ele sperând să acceadă pe puţinele locuri rămase on-site !


Vezi şi cine mai participă la simplu sau dublu la Moscova şi Luxemburg AICI, respectiv AICI !

Transmisia va fi asigurată de Digi Sport, începând cu 16 octombrie !


Daniel Radu

Foto : Michele Galoppini, Getty Images, Frank Cornelissen + facebook Ernst Zotl

Comentarii