SINGAPORE : Tragerea la sorţi pentru Turneul Campioanelor are loc mâine, iar Simona Halep pleacă din postura de principală favorită. Voi cu cine aţi vrea să pice în faza grupelor ?

 

Mai puţin de 24 de ore ne despart de tragerea la sorţi pentru Turneul Campioanelor de la Singapore (Indoor Hard), iar Simona Halep va pleca din postura de principală favorită.

Ea va fi repartizată în grupă cu: 

1. Svitolina sau Pliskova
2. Wozniacki sau V. Williams
3. Ostapenko sau Garcia

Vineri, după orele 14.30 ale României, vom afla cu exactitate cu cine va pica. Până atunci însă, iată cele 8 combinaţii posibile. Voi ce variantă aţi alege ?


Varianta A : Halep, Svitolina, V. Williams, Ostapenko
Varianta B : Halep, Pliskova, V. Williams, Ostapenko
Varianta C : Halep, Svitolina, Wozniacki, Ostapenko
Varianta D : Halep, Pliskova, Wozniacki, Ostapenko
Varianta E : Halep, Svitolina, V. Williams, Garcia
Varianta F : Halep, Pliskova, V. Williams, Garcia
Varianta G : Halep, Svitolina, Wozniacki, Garcia
Varianta H : Halep, Pliskova, Wozniacki, Garcia

*puteţi răspunde aici sau pe facebook, printr-un comentariu la postarea de unde aţi accesat articolul.

Muguruza (favorita nr. 2) nu poate fi în aceeaşi grupă cu reprezentanta ţării noastre, conform regulilor. Primele două clasate în fiecare dintre acestea vor trece mai departe. În caz de egalitate, meciul direct va fi principalul criteriu de departajare a două jucătoare, în timp ce la o eventuală egalitate în trei, primul criteriu va fi setaverajul, iar apoi, dacă va fi cazul, gameaverajul.

În semifinale, locul 1 din prima grupă se va duela cu locul 2 din a două grupă, iar ocupanta locului 2 din prima grupă va întâlni ocupanta locului 1 din a doua grupă. Câştigătoarea finalei va primi până la 1500 de puncte în clasamentul mondial, în funcţie de rezultatele din grupe. Vom avea o nouă campioană în 2017, ţinând cont de faptul că deţinătoarea titlului, Cibulkova, nu a reuşit calificarea anul acesta.

Nu în ultimul rând, iată cum stă eleva lui Darren Cahill şi totodată finalista din 2014 la "directe" (H2H) cu potenţialele adversare :

Halep - Svitolina 3-2
Halep - Pliskova 5-1
Halep - V. Williams 1-3
Halep - Wozniacki 2-3
Halep - Ostapenko 1-1
Halep - Garcia 2-1
Halep - Muguruza 1-3

Competiţia debutează duminică, 22 octombrie, iar meciurile vor putea fi vizionate la Digi Sport sau pe platforma oficială WTA TV !


UPDATE : După aproximativ 5 ore, preferată votanţilor este grupa F, urmată strâns de grupa B şi apoi de H.


Daniel Radu

Foto : wtatennis.com / Getty Images

Comentarii