Refuzul CFR-ului de a-l transfera pe Essien a ajuns în presa internaţională! Ce scriu englezii de la The Sun.

Aflată în pregătirile pentru preliminariile Ligii Campionilor, CFR s-a interesat în ce condiţii îl poate aduce pe Essien din Indonezia, dar mutarea s-a oprit în momentul în care a venit vorba de OK-ul lui Edi Iordănescu. Pentru că Essien cerea un salariu de un milion de euro şi pentru că ghanezul a ajuns la 35 de ani, fiul fostului selecţioner a spus "NU" răspicat, iar refuzul a ajuns şi în atenţia englezilor: "Cariera lui Michael Essien a atins un minim istoric, după ce un club din România a refuzat să îl transfere. CFR, campioana din Liga 1, nu a vrut să îl ia din cauza vârstei înaintate, 35 de ani", scriu cei de la The Sun.
Cu 10 trofee câştigate în carieră, printre care şi UEFA Champions League, cu Chelsea, Essien a jucat în ultimul sezon la Persib Bandung, în Indonezia. Acum, mijlocaşul a fost în antenţia oficialilor de la Cluj, care voiau să dea o adevărată lovitură de imagine înainte de startul preliminariilor Ligii. Edi Iordănescu nu a fost de acord, considerând că vârsta jucătorului şi salariul uriaş cerut (un milion de euro/an) nu cadrează cu filosofia sa despre fotbal. Vestea a ajuns şi în celebrul The Sun, care acordă spaţii largi subiectului. 

Edi Iordănescu a fost cel care a dezvăluit culisele transferului ratat al lui Essien: "Eu am oprit transferul lui Essien la CFR Cluj! Am destui jucători cu experienţă şi foarte valoroşi lângă care pot creşte cei tineri. În momentul acesta, la CFR Cluj nu mai am nevoie de jucători de 36-37 de ani. Avem deja un lot extrem de valoros”, a spus noul antrenor al campioanei, pentru realitateasportiva.net.

Comentarii