Germania a învins Suedia, scor 2-1, cu un gol marcat în minutul 95 !

Suedia a deschis scorul prin Toivonen, în minutul 32, iar pentru Germania a egalat Reus, în minutul 48. În minutul 90+5, Kroos a adus victoria campioanei mondiale cu o lovitură liberă de la marginea careului. 

Finalul meciului câştigat dramatic de Germania, 2-1 cu Suedia, la Soci, în Grupa E a Cupei Mondiale din Rusia, s-a lăsat cu scandal. Imediat după golul superb semnat de Toni Kroos şi ultimul fluier al arbitrului, cele două bănci de rezerve au fost la un pas de bătaie, iar incidentul a fost descris pe larg şi comentat de Janne Andersson, selecţionerul de 55 de ani al nordicilor. 

Federaţia Germană de Fotbal şi-a cerut scuze pentru evenimentele petrecute la finalul meciului cu Suedia: "Ursäkta!",care înseamnă "scuze" în limba nordicilor, au scris nemţii pe twitter, alături de un comunicat. "A fost un meci plin de emoţii. La final, unele reacţii sau gesturi ale stafului nostru către banca suedeză au fost prea emoţionale. Nu este modul nostru de a o face", au mai transmis oficialii germani, care au pus incidentele pe seama emoţiilor mari aduse de victoria care a redat speranţele în calificare.

Cu cuţitul la os după 0-1 cu Mexic în debutul campaniei în care ar trebui să-şi apere titlul mondial câştigat în 2014, în Brazilia, Germania a alergat cu disperare după golurile care să o menţină în şansele calificării şi, în ciuda eliminării lui Jerome Boateng, Low şi ai lui au găsit calea spre succes. Unul care a venit târziu, în al cincilea minut de prelungire, din piciorul drept al lui Toni Kroos. Iar reuşita mijlocaşului lui Real Madrid, combinată cu dezamăgirea suedezilor şi câteva gesturi nepotrivite, a dus la un scandal de proporţii pe marginea terenului.

Bucuroşi că Germania are trei puncte şi păstrează şanse mari la calificarea în optimile de finală, mai mulţi oameni din staff-ul campioanei mondiale s-au bucurat excesiv. Au întrecut măsura, au făcut semne către banca adversă, iar provocarea nu avea cum să rămână fără un răspuns din partea nordicilor. Banca Suediei a reacţionat imediat, fundaşul Martin Olson a aruncat cu o sticlă cu apă în direcţia adversarilor, iar selecţionerul Janne Andersson s-a îmbrâncit cu oamenii din staff-ul lui Low, care nu s-a implicat în scenele urâte.

La puţin timp după meci, Andersson, care a avut un conflict cu Oliver Bierhoff, managerul nemţilor, s-a arătat foarte dezamăgit de atitudinea pe care au avut-o nemţii imediat după ce au marcat golul de 2-1.

După Germania - Suedia 2-1, Grupa E de la Campionatul Mondial din Rusia e condusă de Mexic, cu şase puncte din şase şi golaveraj 3-1 după două meciuri. Nemţii şi suedezii au câte trei puncte, iar calificarea se va decide în ultima etapă, când se joacă Mexic - Suedia şi Germania - Coreea de Sud.

Comentarii