Cum să efectuezi o analiză a unui meci de tenis - ghid pas cu pas - Ponturi si Pariuri
Imagine Don 2
Imagine Betano 2
Imagine Superbet 1
Imagine Mozzart 1
Imagine Unibet 1
Imagine Get 2
Imagine Winmasters 1
Imagine Pariuri Plus 2
Imagine Las Vegas 4
Imagine Player 2
Imagine Publicwin 1
Imagine Mr Bit 2
Imagine Frank Casino 1
Imagine SlotV 1
Imagine Luck 1
Imagine Conticazino 2
Imagine Vlad Cazino 1

Cum să efectuezi o analiză a unui meci de tenis – ghid pas cu pas

Imagine sport
18 

Evenimentele sportive, în special cele de top, captează un interes deosebit. Atunci când decizi să plasezi și un pariu pe meciurile preferate, aceste evenimente devin și mai captivante. De aceea, mulți români aleg să se bucure de experiența parierii online în zilele noastre. Dacă ești un pasionat al tenisului și vrei să pariezi pe meciurile din acest sport, cu siguranță vrei să faci propria analiză pentru partidele pe care le urmărești.

 

În cazul în care nu știi cum să faci o analiză cu precizie un meci de tenis, îți propun să parcurgi acest articol pentru a obține toate detaliile necesare.

 

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

 

Tipul de suprafață de joc

 

Probabil cel mai important aspect de analiză într-un meci de tenis este tipul de suprafață pe care se joacă. Există 3 tipuri principale de suprafețe de joc în tenis: iarbă, zgură și suprafața dură (ciment).

Trebuie să ții cont și de faptul că există diferențe chiar și între suprafețele de același tip. De exemplu, zgura poate fi mai lentă sau mai rapidă, iar suprafața dură poate fi mai rapidă sau mai lentă, în funcție de compoziția chimică a materialului folosit la suprafață.

Un jucător care preferă iarbă va avea dificultăți semnificative în a se adapta pe zgură și viceversa. Cu excepția lui Nadal, un simbol al tenisului care a demonstrat că se poate adapta perfect la orice suprafață, jucătorii specializați pe zgură au probleme pe iarbă sau suprafață dură. Din acest motiv, jucătorii specializați pe zgură, de exemplu, pot să sari peste întregul sezon de iarbă, deoarece nu se descurcă pe această suprafață. Astfel, atunci când vrei să pariezi pe un meci de tenis, informează-te cu privire la tipul de suprafață pe care se desfășoară partida respectivă.

De asemenea, pentru a-ți crește șansele de succes la pariuri, îți recomand să profiți de bonusurile de bun venit oferite de agenții!

 

Imagine Betano

100% Bonus de Bun Venit Până la 1.000 lei - Betano

Profita acum

 

Forma actuală a jucătorului

 

După ce ai făcut o analiză care dintre jucători are avantaj pe baza suprafeței de joc de la turneu, trebuie să iei în considerare și forma actuală a jucătorului.

De exemplu, dacă un tenisman are un bilanț foarte bun pe suprafața dură la începutul sezonului sau pe iarbă la începutul sezonului de iarbă, în timp ce adversarul său are puține meciuri pe acea suprafață sau rezultate mai slabe, este clar cine este favorit.

 

Forma actuală și statisticile sunt adevăruri care nu mint, mai ales într-un sport precum tenisul. Dacă, de exemplu, Nadal joacă într-un meci pe zgură și are un bilanț de 15-0 în sezonul curent de zgură, ar fi imprudent să nu-l consideri favorit clar la victorie.

 

Imagine Unibet

300 RON PARIU Fără Risc + 150 Rotiri Gratuite

Profita acum

 

Întâlnirile directe

 

Un alt aspect pe care trebuie să-l iei în considerare și care este esențial să fie analizat este istoricul întâlnirilor directe dintre jucători, aspect care poate fi corelat și cu suprafața de joc.

Există multe site-uri de statistici de unde poți prelua aceste date. Statisticile sunt calculate global, dar poți să te bazezi mai mult pe meciurile directe din ultimii 1-2 ani, deoarece forma unui jucător se schimbă semnificativ în perioade mai scurte de timp. De exemplu, dacă Alcaraz Garfia și Davidovich-Fokina s-au întâlnit de 8-9 ori pe zgură în decurs de doi ani, iar Alcaraz Garia a câștigat 7 dintre aceste partide, lucrurile sunt destul de clare, în sensul că este favorit cert la victorie.

 

Imagine Winmasters

100% Bonus până la 400 LEI

Profita acum

 

Starea fizică și forma fizică a jucătorului

 

Pe parcursul unui sezon se pot întâmpla numeroase evenimente, inclusiv neprevăzute. Accidentările sunt destul de frecvente în tenis, iar jucătorii se retrag rar din turnee din cauza faptului că, dacă abandonează, nu mai primesc primele de rigoare pentru faza la care au ajuns, iar câștigurile sunt considerabil diminuate.

Accidentările pot să se înrăutățească, astfel că uneori sunt necesare mai multe intervenții chirurgicale care țin tenismenii departe de teren. La revenirea în circuit, este evident că, indiferent cât de mult s-au antrenat înainte de un turneu, nu vor putea face față solicitărilor fizice intense, cel puțin nu în primele meciuri. Astfel, adversarul unui jucător care revine după o accidentare va avea un avantaj fizic. Un alt aspect de luat în considerare este forma fizică sau energia pe care o poate avea un jucător înaintea unui meci.

Să presupunem că un tenisman câștigă două turnee la rând, unul dintre ele fiind chiar de Grand Slam. Acest lucru înseamnă între 5 și 6 săptămâni intense de joc, perioadă în care și-a consumat o mare parte din resursele fizice. La turneul următor, există șanse destul de mari ca acel jucător să fie eliminat încă din prima săptămână a competiției, deoarece nu mai poate susține ritmul alert necesar.

 

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

 

Importanța turneului

 

Este evident că toți tenismenii vizează turneele importante, precum cele de Grand Slam, deoarece acolo se acordă cele mai mari premii.

Cu toate acestea, ei participă și la turnee mai mici organizate pe suprafața corespunzătoare turneului imediat anterior celui de Grand Slam, pentru a se pregăti fizic și pentru a se obișnui cu suprafața de joc.

Însă, dacă un turneu important începe în doar câteva zile, jucătorii vor părăsi turneele mai mici la care joacă sau vor pierde meciurile pentru a se deplasa la turneul mai important și pentru a se antrena acolo. Un rezultat surpriză este ușor de anticipat, mai ales în astfel de scenarii, deoarece acestea sunt lucruri evidente și se întâmplă recurent nu doar în tenis, ci și în multe alte sporturi.

 

Imagine Betano

100% Bonus de Bun Venit Până la 1.000 lei - Betano

Profita acum

 

Performanța anterioară la acel turneu

 

Un ultim aspect pe care îl consider important în analiza unui meci de tenis este performanța anterioară a unui jucător la edițiile anterioare ale acelui turneu.

În tenis există un sistem complex de punctaj, pe baza căruia se alcătuiesc clasamentele ATP și WTA, adică la nivelul circuitelor masculine și feminine. Dacă un jucător reușește să câștige un turneu sau să ajungă în finală, el primește un anumit număr de puncte. Dacă în sezonul următor acel tenisman nu reușește să ajungă în fazele avansate ale turneului, atunci va pierde punctele obținute în anul precedent și va scădea în clasamentul mondial. De aceea, des se spune în știrile sportive că un jucător are de apărat puncte la un anumit turneu.

În concluzie, sfaturile prezentate până acum ar trebui să fie de ajutor în efectuarea propriilor analize a meciurilor de tenis. Pe măsură ce analizezi mai multe aspecte, vei observa că rezultatele partidelor devin din ce în ce mai previzibile. Desigur, fiind vorba despre un sport individual, un jucător poate să aibă și zile în care nu este în formă, ceea ce poate schimba total calculele pre-meci. Cu toate acestea, cu o analiză atentă a partidelor pe care alegi să pariezi, vei avea cu siguranță un avantaj.

Case pariuri online

Bonus 100% până la 500 lei

Nr. licenta: L1234101W001500
Revendica bonusul

Bonus 100% pana la 800 Lei

Nr. licenta: L1223985W001403
Revendica bonusul

Bonus de Bun Venit la Publicwin 200% până la 2000 LEI + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1172986W000768
Revendica bonusul

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Bonus pana la 2500 Lei + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Alte Stiri

EURO 2024 pornește la drum cu Germania – Scoția, dar noi așteptăm... pauza! Winmasters oferă 25 RON gratuit primilor 500 de utilizatori care se loghează în cont la pauza întâlnirii!

Loghează-te la pauza meciului Germania - Scoția și profită de oferta Winmasters! EURO 2024 este un eveniment sportiv de neratat!

Un nou milionar la Cazinoul Betano: al patrulea în 2024

25 RON gratis la Winmasters, fără depunere, și o super cotă de 2.06 pentru cel puțin patru goluri ale României la Euro

25 RON gratis la Winmasters, fără depunere, și o super cotă de 2.06 pentru cel puțin patru goluri ale României la Euro

Trei pariuri cu care poți da lovitura la Euro! Cote și promoții de top la Winmasters!

Winmasters s-a pregătit exemplar pentru Campionatul European de Fotbal din Germania! Pe lângă cotele atractive, agenția propune numeroase pariuri speciale și promoții tentante. În acest articol, vom explora trei dintre cele mai interesante oferte și vom detalia cum să profiți de ele pentru a maximiza câștigurile.

Winmasters: 25 de RON Free Bet + cote de top

Deschide cont în luna iulie și profită de Top cote Euro 2024 de la Winmasters! Pariază cu încredere pe România și câștigă garantat!