Interviul lui David Beckham pentru The Athletic: Miami, Messi, Manchester United - și multe altele - Ponturi si Pariuri
Imagine Superbet 2
Imagine Don 2
Imagine Betano 4
Imagine Mozzart 1
Imagine Unibet 1
Imagine Get 1
Imagine Winmasters 1
Imagine Pariuri Plus 2
Imagine Las Vegas 4
Imagine Player 2
Imagine Publicwin 1
Imagine Mr Bit 2
Imagine Frank Casino 1
Imagine SlotV 1
Imagine Luck 1
Imagine Conticazino 2
Imagine Vlad Cazino 1

Interviul lui David Beckham pentru The Athletic: Miami, Messi, Manchester United – și multe altele

Imagine sport
56 

Interviu cu David Beckham: Miami, Messi, Manchester United - și multe altele, realizat de David Ornstein la 28 Iulie 2023, traducere ponturisipariuri.com

 

"Va fi una dintre cele mai mari mutări din istoria sportului american."

 

Acestea sunt cuvintele lui David Beckham despre semnarea contractului cu Lionel Messi pentru clubul la care este co-proprietar. În loc să tempereze așteptările, Beckham alege să le amplifice.

"Și vorbim despre cea mai mare piață sportivă din lume. Aducerea lui Leo Messi la Inter Miami, în MLS, la un an după ce a câștigat Cupa Mondială, într-o echipă care există de doar trei ani... este o realizare extraordinară."

O realizare comparabilă cu cele pe care fostul căpitan al Angliei le-a avut ca fotbalist? "Niciodată nu am crezut că voi avea aceeași senzație ca proprietar de club ca atunci când eram jucător", spune Beckham despre momentul în care a primit vestea că Messi a ales să se alăture lui Miami. "Când am primit telefonul, am avut același sentiment ca cel pe care l-am avut când am intrat pe Old Trafford sau Wembley. Am simțit că am învins toată concurența pentru a semna cu cel mai mare jucător care a jucat vreodată jocul nostru."

Este dificil să supraestimăm importanța acestui moment pentru Inter Miami, Major League Soccer și SUA în general - mai ales că se pregătește să găzduiască Cupa Mondială masculină din 2026 alături de Canada și Mexic - și imposibil de prezis impactul pe care Messi îl poate avea în anii ce urmează. Înscrierea unui gol în timpul de prelungire în primul său meci - la 16 ani de când Beckham a debutat în MLS - și urmarea acestei reușite de două goluri și două pase decisive într-o victorie cu 4-0 în al doilea său meci, patru zile mai târziu, reprezintă, fără îndoială, un start excelent.

Messi a semnat un contract care se extinde până în iarna anului 2025, valoarea acestuia fiind de aproximativ 50-60 de milioane de dolari (45-55 de milioane de euro) anual. Cu toate acestea, sosirea sa este rezultatul unui deceniu de încercări, care Miami speră că se va dovedi neprețuită. Acest proces a fost condus de Beckham, în colaborare cu partenerii săi de la Inter Miami, frații Jorge și Jose Mas, cei trei începând o operațiune ambițioasă care a ajuns la fructificare atunci când mulți se îndoiau că va reuși.

 

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

 

În ajunul debutului lui Messi la Miami, Beckham a acordat un interviu rar pentru The Athletic, în biroul său de la baza de antrenament a clubului din Fort Lauderdale.

Deși este renumit pe teren și în afara lui pentru punctualitatea sa, Beckham a ajuns neobișnuit de târziu la întâlnirea noastră. Motivul? O ședință foto - cu Messi, frații Mas și contractul oficial - care a durat mai mult decât era planificat.

Beckham poate fi iertat. Asemenea aducerii lui Messi la Miami, [Beckham] a meritat așteptarea, căci am discutat despre cum s-a realizat această tranzacție, gândurile sale despre proprietarii fostului său club, Manchester United, întrebările legate de banii pe care i-a primit de la Qatar și un indiciu despre ce ne așteaptă în viitor.

"Totul a pornit de la o conversație la un pahar de vin la cină", spune Beckham.

"M-am întors către Jorge și i-am spus, 'Într-o zi, Messi trebuie să vină la clubul nostru'. Cred că a fost când ne-am întâlnit pentru prima dată. De fapt, am găsit zilele trecute pe telefon una dintre primele prezentări pe care agenția de publicitate Doubleday & Cartwright le-a făcut - au modificat unul dintre tricourile cu logo-ul clubului și l-au pus ca și cum Leo îl purta. Asta a fost acum 10 ani. Deci, am avut asta mereu în minte. Presupun că fiecare proprietar al unei echipe sportive se gândește, 'Vrem să aducem cei mai buni jucători la clubul nostru'. Se întâmplă asta pentru toată lumea? Desigur că nu. Dar noi stăteam la cină și ne gândeam, 'OK, dacă l-am putea aduce pe Leo pentru clubul nostru, pentru fanii noștri, pentru această parte a lumii, nu există nimeni mai bun'."

Avansăm rapid către septembrie 2019 (cu câteva luni înainte ca Inter Miami să joace primul lor meci MLS) și o întâlnire inițială care a pus roțile în mișcare. "Ne-am urcat într-un avion și am zburat la Barcelona din Londra în secret", explică Beckham despre o excursie discretă în orașul unde Messi juca atunci fotbal. "Am intrat pe ascuns într-un hotel, l-am întâlnit pe Jorge Messi (tatăl lui Lionel și totodată agentul lui) și am început conversația. Pur și simplu am spus, 'Ne-ar plăcea ca fiul tău să joace pentru echipa noastră într-o zi. Știm că nu poate veni încă, dar într-o zi ne-ar plăcea să avem pe Leo la Miami'.

"Apoi, desigur, Jorge (Mas) a făcut o treabă incredibilă creând o poveste în jurul a ceea ce ar putea face el pentru sportul din această țară, ceea ce ar putea face pentru MLS și ceea ce ar putea face pentru Inter Miami."

Cariera lui Beckham a servit drept un puternic punct de referință. El a făcut performanță la Manchester United și Real Madrid înainte de a trece la LA Galaxy în 2007; o mișcare care, în sine, a schimbat jocul pentru MLS.

 

Imagine Betano

100% Bonus de Bun Venit Până la 1.000 lei - Betano

Profita acum

 

"Cred că ceea ce l-a ajutat pe Leo [să ia decizia semnării cu Miami] este că a văzut parcursul meu și ce era posibil", spune Beckham.

 

"Când am făcut mutarea, aveam 32 de ani și venisem de la Real Madrid. Am primit critici pentru că mergeam la o ligă care avea 13, 14 echipe și doar șase stadioane dedicate exclusiv fotbalului. Câteva persoane de rang înalt s-au împotrivit, dar eu eram pregătit pentru provocare. Oamenii spuneau, 'Riști'. Pentru mine, nu a fost niciodată vorba despre asta. Am iubit întotdeauna America, am iubit oportunitățile pe care America le-a oferit lumii și am iubit amploarea. M-am gândit mereu că dacă aș putea trăi vreodată în America și aș putea face ceva care ar schimba fața jocului aici - și aș aduce ceea ce știam din Europa în această parte a lumii - vreau să fac parte din asta."

"Nu spun că mi se datorează doar mie, pentru că nu este așa. Au fost o mulțime de oameni care au făcut o muncă incredibilă pentru a mă aduce la LA atunci când liga avea probleme, dar ei aveau viziune și dedicare. Cred că Leo a văzut asta și a gândit, 'OK, asta e o oportunitate'. A văzut și că acesta este un proiect pe termen lung. Dacă am pierde primele două meciuri cu Leo, nu m-aș îngrijora. Vreau să câștig. Leo vrea să câștige. Jose și Jorge (Mas) vor să câștigăm. Dar mai important, acesta este un proiect pe termen lung. Așa l-am văzut întotdeauna. Așa îl vede și Leo.

Beckham

(Foto: Harry How/Getty Images)

"Leo a câștigat până acum tot ce se poate ca jucător. Cupa Mondială trebuie să fi fost cireașa de pe tort. El a văzut asta ca pe un proiect, o moștenire, iar eu nu cred că mulți jucători văd asta. Ei văd oportunitatea de a juca în diferite locuri, dar Leo a văzut că nu doar că poate schimba fața fotbalului în această țară, dar poate inspira și generația următoare și nu există o modalitate mai bună de a face asta decât prin intrarea pe terenul nostru din Miami și având toți copiii de aici vorbind despre el, urmărindu-l și învățând de la el. El se gândește și la a face acest joc mai mare și mai bun în această țară - el poate face asta, o va face și deja a făcut-o. Nu doar întregul Miami vorbește despre Leo, ci întreaga Americă, întreaga lume."

Messi, care a împlinit 36 de ani luna trecută, a respins o propunere mai avantajoasă din partea ligii în expansiune din Arabia Saudită, o țară pentru care este deja ambasador turistic. Beckham descrie creșterea fotbalului saudit ca un "lucru minunat" și "o competiție sănătoasă", dar simte clar că Messi poate avea un impact mai mare în Statele Unite.

Beckham, acum în vârstă de 48 de ani, stă confortabil într-un fotoliu de culoare crem, îmbrăcat într-un costum navy elegant și o cămașă albastru deschis, cu părul aranjat impecabil, având un aer proaspăt și alert, în timp ce echipa sa se pregătește în sala de gimnastică, pe care o putem vedea printr-un geam care se întinde de la podea la tavan.

 

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

 

Are un aer cu mult diferit de cum se simțea atunci când Messi și-a anunțat în sfârșit următoarea destinație, pe 7 iunie, după două sezoane cu Paris Saint-Germain.

"Eram în Japonia cu familia și m-am trezit la 5 dimineața pentru că telefonul meu vibra încontinuu", își amintește Beckham. "Soția mea (fosta vedetă pop a Spice Girls, Victoria) a reacționat ceva în genul, 'Serios?! Închide-ți telefonul!'. Mă uit pe telefon și sunt confuz, 'Ce s-a întâmplat? Ceva s-a întâmplat!'. Îmi pun ochelarii și spun, 'Leo vine! S-a făcut! A anunțat asta!'. Soția mea nu înțelegea, 'Ce vrei să spui că a anunțat asta?'. I-am spus, 'A apărut la televizor și a spus că vine la Inter Miami!'. "

 

"Am pielea de găină vorbind despre asta. "

 

"L-am sunat imediat pe Jorge (Mas) și m-am emoționat pentru că știu prin câte am trecut în ultimii ani. Încercând să construim acest club, obstacolele, provocările - încercând să obținem teren (pentru a construi un stadion), lupte juridice... pentru toate problemele pe care le-am avut, acest moment a schimbat totul. A schimbat întregul nostru club. Odată ce Victoria s-a trezit complet, m-a îmbrățișat, și atunci m-am emoționat din nou."

"Vin în fiecare dimineață la 7:30 doar ca să-l văd - doar ca să știu că e real."

"Printre cele mai bune momente din viața ta?" Întreb eu. "Fără îndoială", răspunde el. "Fără îndoială."

Când Beckham a trecut la LA Galaxy, afacerea a inclus o opțiune fără precedent de a cumpăra o franciză MLS în expansiune oriunde în afara New York City pentru 25 de milioane de dolari după ce a încetat să joace în competiție. Clauza a fost activată în 2014, echipa a primit aprobarea ligii patru ani mai târziu și Inter Miami a jucat primul lor meci MLS în martie 2020. Pentru Beckham, a fost îndeplinirea unei ambiții de lungă durată. "Când mă uit în urmă și mă gândesc la călătoria pe care am făcut-o în ultimii 10 ani, mă simt brusc obosit!" spune el, zâmbind.

"Am avut suișuri, coborâșuri, pandemii, obstacole, provocări. Dar am știut întotdeauna, și am spus întotdeauna, că acesta va fi cel mai satisfăcător lucru pe care l-am făcut vreodată. Am spus întotdeauna că într-o zi mi-ar plăcea să dețin propria mea echipă. Antrenoratul, managementul... acestea nu au fost niciodată lucruri care m-au interesat cu adevărat. Îmi place să antrenez copiii, dar să intru în management nu a fost niciodată ceva ce am vrut să fac. Când toți băieții de la United își făceau certificările de antrenor, eu nu eram interesat. "

"Dar când am știut că am ocazia să dețin propria mea echipă, m-am gândit, 'Asta e moștenirea mea. Așa vreau să recompensez un sport care mi-a dat atât de mult de-a lungul anilor'. Îmi aduc aminte că am anunțat echipa și m-am gândit, 'În doi ani vom avea un stadion, vom avea echipa pregătită și în funcțiune - ușor! Vom fi în ligă, vom câștiga o Cupă MLS (în calitate de campioni ai ligii) în primul nostru an'. Nu ar fi putut să se întâmple mai diferit de atât. "

"A fost o luptă din prima zi să găsesc teren, să găsesc oamenii potriviți, partenerii potriviți. Am ajuns în punctul în care liga m-a rugat să o vând înapoi pentru că era prea complicat. A fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut în viața mea."

 

Imagine Betano

100% Bonus de Bun Venit Până la 1.000 lei - Betano

Profita acum

 

Beckham zâmbește când se gândește la zilele petrecute călătorind pentru a discuta cu oficialii guvernamentali din S.U.A., având recomandate potențiale locuri pentru stadion, acceptând cum să procedeze și luând zborul înapoi în Marea Britanie plin de entuziasm, doar pentru a descoperi, la aterizarea în Londra, că li s-a refuzat terenul. El identifică familia Mas și în special "creierul pentru afaceri" a lui Jorge ca un factor "crucial" în obținerea unui rezultat de succes, adăugând: "Niciodată, niciodată nu am vrut să o vând înapoi. Niciodată, niciodată nu am vrut să las această oportunitate să dispară. Pentru că, pentru mine, era moștenirea mea în joc."

Este poate surprinzător să-l găsim pe Beckham atât de implicat în viața de zi cu zi a Inter Miami, având în vedere averea lui și amploarea celorlalte angajamente. Fostul mijlocaș recunoaște că nu are nevoie de asta, dar vrea.

 

"Îmi place să fiu ocupat", spune el.

 

"Îmi place să muncesc. Provin dintr-o familie de muncitori din estul Londrei. Mama și tata au muncit din greu. Tata lucra chiar și la 71, 72 de ani. "

"Cu aproximativ opt sau nouă ani înainte de a mă retrage, știam că trebuie să am un plan. Când am făcut contractul pentru LA și am pus opțiunea (de a cumpăra o franciză) în el, știam că ăsta va fi proiectul meu. În momentul în care m-am retras, a doua zi m-am urcat în avion, am zburat la Miami fără să mă odihnesc, fără să merg în vacanță, să stau pe plajă, să mă relaxez - ceea ce fac majoritatea jucătorilor când se retrag, și asta e de înțeles. Știam că trebuie să încep din momentul în care am terminat de jucat. "

Beckham

(Foto: Getty Images)

"Sunt implicat în fiecare detaliu al acestui club, fie că este vorba de designul sălii de sport și al birourilor, dacă jucătorii au nevoie de ventilatoare cu pulverizare de apă pentru răcire... mă asigur că toate aceste lucruri sunt în regulă, deoarece când aduci jucători ca Leo, Sergio Busquets și Jordi Alba, ei sunt obișnuiți cu un anumit nivel. Nu spun că sunt tratați diferit față de ceilalți, dar este vorba de a aduce profesionalism într-un club."

"Când m-am mutat în LA, nu nivelul de joc m-a deranjat, ci mai mult profesionalismul care străbătea clubul. De exemplu, nu existau mese înainte de meci; îmi amintesc că mâncam deserturi de la Cheesecake Factory înainte de un joc! Aceste lucruri s-au schimbat foarte repede și când Bruce Arena (antrenorul lui Galaxy din 2008-2016) a venit, totul s-a schimbat."

"Eu nu aleg echipa (Miami). Nu controlez nimic pe teren, la antrenamente, în meciuri. Asta este treaba staff-ului tehnic. Dar mă ocup de recrutare împreună cu Chris (Henderson, directorul sportiv) și Jorge. Suntem în căutare constantă de modalități de a duce acest club la nivelul pe care îl dorim. Credem că putem duce acest club la nivelul de a concura cu cluburile europene în viitor. "

 

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

 

" Echipele cu care am jucat de-a lungul anilor, unele dintre ele au mai mult de 100 de ani. Noi suntem doar de trei ani. Dar acesta este nivelul la care credem că putem ajunge."

 

Odată ce Inter Miami a primit undă verde pentru înființare, Beckham s-a întors la agenția de publicitate menționată mai sus din New York pentru a proiecta stema; el dorea o heraldică cu "profunzime", una cu care "oamenii să se poată identifica", care "strigă Miami", "creează cultură" și rămâne și "relevantă". Pentru un om poreclit "Golden Balls" în zilele lui de jucător, imaginea contează.

"Am spus, 'Ce vreau este ca New York Yankees'", spune Beckham. "'Indiferent dacă ești fan al baseball-ului, dacă ești fan Yankees, dacă iubești New York-ul, vreau să creez un brand ca al lor. Vezi pălăria Yankees și imediat știi ce este. Vreau ca oamenii să se plimbe cu șepcile noastre știind că este o șapcă din Miami, că este un brand din Miami. Chiar dacă nu ești fan al fotbalului, vrei să porți tricoul și șapca."

Recent, brandul a avut performanțe mai bune decât echipa. Miami se află în coada Eastern Conference în MLS după 22 din 34 de meciuri din sezonului regulat și nu au avut nicio victorie în nouă meciuri MLS înainte ca intervenția lui Messi să aducă două victorii în faza grupelor Cupei Ligilor, o competiție în care echipele MLS se întâlnesc cu echipele din prima ligă mexicană.

Faptul că nu există retrogradare din MLS poate reduce presiunea de a concedia antrenorii, dar în acea perioadă, antrenorul principal Phil Neville - prietenul lui Beckham și fost coechipier de club și de țară - a fost înlocuit de Tata Martino, care l-a antrenat anterior pe compatriotul său Messi, Busquets și Alba la Barcelona în sezonul 2013-14.

sigla Inter Miami

(Foto: Nick Tre. Smith/Icon Sportswire via Getty Images)

 

"Da, avem un brand grozav, dar cel mai important este ceea ce facem pe teren", spune Beckham. "Din păcate, ca proprietar, îți dai seama că trebuie să iei decizii grele. În primul sezon l-am avut pe Diego Alonso și am reușit cu greu să ajungem la play-off-uri. " (terminând pe locul 10 în Eastern Conference cu 14 cluburi).

"Am crezut că era momentul potrivit pentru a face o schimbare. Am simțit că din punct de vedere cultural nu eram exact acolo unde trebuia și m-am întors la rădăcinile mele. M-am întors la ceea ce știu și m-am gândit, 'Avem nevoie de cineva în această clădire care va fi peste tot - se va prezenta la 6 dimineața și va pleca la 7 seara, va munci, va aduce o cultură și va da totul, nu doar pentru Inter Miami, ci și pentru oraș și va fi foarte implicat alături de familia sa'. Este exact ceea ce a făcut Phil. "

"Îl cunosc pe Phil de mult timp, așa că aducerea lui a fost o mișcare importantă și a făcut o treabă incredibilă în cei doi ani în care a fost aici, cu jucătorii și staff-ul. A adus un nivel de seriozitate pe care nu-l aveam. Dar pe teren, nu eram exact unde trebuie și, din păcate, am simțit că trebuie făcută o schimbare."

Soarta lui Neville i-a fost comunicată într-un apel de la Beckham și Jorge Mas - "știa că va urma și asta și a acceptat ca un gentleman" - și acum Martino va încerca să îmbunătățească performanțele. Pe lângă acest start de 100% în Cupa Ligii, Miami a ajuns în semifinalele Cupei U.S. de luna viitoare - versiunea americană a Cupei FA.

"Nu îmi este rușine pentru că am parcurs un drum lung și am realizat că lucrurile de valoare pot necesita timp pentru a fi construite", spune Beckham. "Dar vreau să fiu mai bun, nu vreau să mă uit la tabelul ligii și să mă gândesc mereu, 'Vom câștiga în seara asta?'. Pentru că petrec cea mai mare parte a timpului în Londra, stau treaz până la 2 dimineața să urmăresc meciurile și când pierdem este frustrant. Nu îmi place să fiu pe ultimul loc în ligă, vreau rezultate mai bune, dar înțeleg și că trebuie să existe o anumită doză de răbdare."

 

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

 

"I-am spus lui Jorge din prima zi: motivul pentru care Manchester United a avut atât de mult succes este stabilitatea.

 

"Am avut un singur antrenor pe parcursul întregii mele cariere acolo și acea stabilitate străbate întregul club. Deci, când aducem un antrenor, simt că acest antrenor ar trebui să fie aici pentru următorii 10 ani. Asta este calea prin care vom avea succes."

Acel antrenor al United a fost Sir Alex Ferguson și de când s-a retras în vara anului 2013, stabilitatea la club a fost notabilă prin absența ei. Opt antrenori au preluat ulterior controlul permanent sau temporar al echipei de pe Old Trafford - cel mai recent fiind din primăvara anului 2022, Erik ten Hag. În sfârșit, lucrurile par să se îmbunătățească. În campania sa de debut, Ten Hag a câștigat Cupa Carabao, a ajuns în finala Cupei FA și a readus United în Liga Campionilor printr-un loc al treilea în Premier League. Cu toate acestea, au fost totuși eclipsați de Manchester City, rivalii lor locali egalând treble-ul istoric al lui United din 1998-99 pentru a confirma o inversare a rolurilor în ceea ce privește dominația pe care United o exercita în era Beckham și Ferguson.

United este bântuită de incertitudine în ceea ce privește proprietatea lor. Acum opt luni, proprietarii americani ai clubului, familia Glazer, au deschis ușa pentru o vânzare, dar nu există multă claritate dacă acest lucru se va întâmpla sau când.

"Nu sunt cele mai bune vremuri pentru Manchester United, nici pe teren, nici în afara lui", recunoaște Beckham. "Văzându-l pe Erik venind este ca o gură de aer proaspăt. A avut câteva decizii dificile de luat, dar le-a luat în cel mai elegant mod posibil și într-un mod care a atras fanii de partea lui. În afara terenului, ca fan și fost jucător, vreau doar să se rezolve. Trebuie să fie o decizie (cu privire la proprietate). Oricine conduce clubul tău, vrei să fie pasionat, să fie implicat, să ia deciziile corecte, să aducă jucătorii potriviți și să investească în club. Pentru că clubul are nevoie de investiții, fie că este vorba de centrul de antrenament, stadion, pe teren... aceste tipuri de lucruri mari trebuie făcute și schimbările trebuie să se întâmple, mai ales când vezi cum sunt Man City și ce fac ei. "

"Nu este doar despre ceea ce câștigă. Poți vedea că Man City construiește pentru viitor, nu doar de la sezon la sezon. Au stabilitate cu Pep (Guardiola, antrenorul lor din 2016, al cărui contract durează până în 2025), pe care îl admir. "

"Noi (United) eram în vârf, câștigam totul, eram cei care aveau succes, cei unde jucătorii voiau să vină. Din fericire, încă mai avem acea atracție a lui Manchester United care exista când am ajuns acolo. Ne dorim asta înapoi și cu cât se poate lua o decizie mai repede, cu atât mai bine."

 

Imagine Betano

100% Bonus de Bun Venit Până la 1.000 lei - Betano

Profita acum

 

Este timpul ca Glazers să plece?

 

"Cred că da", răspunde Beckham fără nicio ezitare. "Cred că este pur și simplu pentru că fanii o doresc. Odată ce îi pierzi pe fanii unui club ca Manchester United, este greu să îi recuperezi. Evident, ei (Glazers) au realizat multe, iar din punct de vedere financiar, faptul că discutăm chiar despre sumele pentru care Manchester United s-ar putea vinde arată succesul pe care l-au avut. Dar trebuie să se facă o schimbare. Toți am văzut asta, toți știm asta."

Principalele grupuri care licitează pentru United sunt conduse de Șeicul Jassim bin Hamad Al Thani din Qatar și omul de afaceri britanic Sir Jim Ratcliffe. Te întrebi dacă Beckham ar dori să participe și el, într-o anumită formă.

"Am multe de făcut aici în acest moment și atenția mea a fost pur și simplu pe Miami și pe tot ceea ce se întâmplă în afacerea mea", contracarează el. "Dar nu am fost abordat și presupun că orice implicare cu Manchester United ar însemna enorm pentru mine, în viitor. Dar cine știe? Vom vedea ce se întâmplă în următoarele săptămâni sau luni. Sperăm că se va lua o decizie și dacă sunt implicat într-un fel... dacă nu, voi fi un fan United și voi face ceea ce fac toți ceilalți fani - mă voi duce la meciuri și voi urmări echipa noastră."

 

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

 

Pe tema Qatarului, abordăm rolul lui Beckham ca ambasador pentru Cupa Mondială din 2022 de acolo.

 

Plătit cu milioane pentru a susține evenimentul - de către o națiune care interzice relațiile între persoane de același sex, are un record slab în ceea ce privește drepturile omului și s-a confruntat cu acuzații de abuz asupra lucrătorilor migranți - Beckham a atras critici. Statutul său a generat o reacție virulentă în special din partea comunității LGBTQI+.

"Orice fac, verific totul pentru a mă asigura că este ceea ce trebuie pentru mine, este bine pentru afacerea mea și este corect din punct de vedere moral", spune Beckham, a cărui legătură cu statul din Golf începe din perioada în care a jucat pentru Paris Saint-Germain, deținut de Qatar, înainte de a-și încheia cariera acum 10 ani.

"Am fost ambasador al Cupei Mondiale în Qatar pentru că iubesc acest joc. Știu și am făcut parte - nu în afaceri - din Qatar de când am semnat pentru PSG. Mi-au cerut dacă aș vrea să fiu implicat în Cupa Mondială. Am vrut să fiu implicat în Cupa Mondială pentru că am spus întotdeauna că acest joc poate schimba vieți, poate schimba percepțiile oamenilor, iar când aduci o Cupă Mondială într-o țară, se pune un reflector imens asupra problemelor."

"Am văzut asta ca o oportunitate. În primul rând, să fiu implicat într-o altă Cupă Mondială. În al doilea rând, Qatar este o țară relativ tânără, se află în dezvoltare și se schimbă. Ceea ce vine cu găzduirea unei Cupe Mondiale aduce schimbări. Qatarul a spus din prima zi, 'Toată lumea este binevenită'. Am plecat după finală gândindu-mă, 'Aceasta este posibil una dintre cele mai sigure Cupe Mondiale la care am participat'. Am vorbit cu oameni din comunitatea LGBTQ. M-am simțit confortabil cu decizia pe care am luat-o să mă implic, pentru că întotdeauna simt că pentru a face schimbări trebuie să comunici, trebuie să te implici."

Dar ce se întâmplă dacă mulți oameni consideră că Qatar nu a fost o țară-gazdă complet acceptabilă, având în vedere, de exemplu, confiscarea steagurilor curcubeu ale fanilor?

Beckham spune: "S-a depus o muncă enormă în Qatar pentru a asigura că oamenii se simt confortabil și sunt bineveniți la această Cupă Mondială. Unul dintre prietenii mei a mers cu soția și copiii în vârstă de 13 și 15 ani. A existat o eroare cu biletele lor și copiii au vrut să vadă meciul. Părinții i-au lăsat să meargă singuri, știind că vor fi în siguranță. Asta nu se întâmplă la fiecare Cupă Mondială."

"Dar revenind la probleme, știu că se face multă muncă - multă muncă bună - pentru a aduce schimbare și implicarea este singurul mod de a aduce schimbare."

Criticii lui Beckham susțin că lipsa sa de comunicare publică atât la turneu, cât și despre poziția pe care a acceptat-o i-au adus un prejudiciu ireparabil statutului său în anumite comunități.

"Aș vrea să cred că încrederea oricui m-a respectat de-a lungul anilor - mulți ani în care fie m-au admirat, au crezut că sunt o persoană drăguță sau orice - depășește orice sentiment că am greșit.", spune el.

"Am decis să nu vorbesc acolo pentru că, în primul rând, am simțit că odată ce a început turneul, fotbalul, atmosfera, va vorbi de la sine. Nu am vrut să ies și să fiu persoana care alimentează focul. Mi-am spus, 'Voi vorbi la momentul potrivit'. Oamenii știu poziția mea privind diferite probleme din întreaga lume și cei mai apropiați mie știu asta. Așa că nu am nevoie să alimentez orice persoană care vrea să iasă și să mă critice pentru că am simțit că cea mai bună decizie este să rămân tăcut și să răspund la orice am nevoie să răspund când sunt pregătit."

 

Imagine Betano

100% Bonus de Bun Venit Până la 1.000 lei - Betano

Profita acum

 

O arie care cu siguranță experimentează schimbări este fotbalul feminin

 

Acest interviu a avut loc în prima zi a Cupei Mondiale Feminine și ne aflăm într-o țară care a câștigat această competiție mai des decât oricare alta. Cea mai mică fiică a lui Beckham, Harper, în vârstă de 12 ani, este o fană a fotbalului feminin, ceea ce a contribuit la creșterea interesului tatălui ei.

"Am vorbit întotdeauna - eu, Jorge și Jose am vorbit întotdeauna - despre a avea o echipă feminine în cadrul clubului (la Inter Miami)", dezvăluie Beckham. "Este ceva despre care am vorbit din prima zi, de fapt. A aduce o echipă feminină în clubul nostru este ceva ce vom face cu siguranță. Având o fiică, vreau ca ea să fie inspirată de ceva în fiecare zi."

Îți poți imagina că Harper este deja inspirată de mama ei, cântăreață și designer de modă celebră, iar în curând ar putea fi mai multă atenție asupra familiei dacă se materializează o reuniune a Spice Girls.

Ceea ce ne permite să încheiem această discuție cu întrebarea arzătoare:

 

Victoria își exersează corzile vocale în duș în timp ce se pregătește pentru concertul aparent de aniversare a 30 de ani a grupului?

 

"Ei bine, ea face asta în fiecare zi, evident", confirmă Beckham, cu un zâmbet pe față. "Știi, ea este Posh Spice; desigur că se duce la duș și cântă!"

Case pariuri online

Bonus 100% până la 500 lei

Nr. licenta: L1234101W001500
Revendica bonusul

Bonus 100% pana la 800 Lei

Nr. licenta: L1223985W001403
Revendica bonusul

Bonus de Bun Venit la Publicwin 200% până la 2000 LEI + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1172986W000768
Revendica bonusul

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Bonus pana la 2500 Lei + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Alte Stiri

Serie A, Etapa 37, 17 - 20 mai

Două etape și o partidă restantă, atât ne mai desparte de finalul de sezon în prima ligă italiană, Serie A.

Serie A - Retrospectiva etapei 36 (10-13 mai)

A venit rândul Seriei A să fie luată la “puricat” după ultima etapă disputată, cea cu numărul 36, unde cele 10 meciuri fotbal întinse de vineri și până luni ne-au adus cu un pas mai aproape de clasamentul final.

Conference League - Avancronică Finală - 29 mai

Vom începe avancronica marei finale din acest sezon de Conference League dintre Olympiakos - Fiorentina cu parcursul fiecăreia până în ultimul act, ce se va desfășura în Atena pe data de 29 mai începând cu ora 22:00.

EHF European League - Final Four Retrospectivă Handbal Feminin

La finele săptămânii trecute am avut primul Final Four din competițiile europene, respectiv cel al EHF European League la handbal feminin. Acesta s-a desfășurat la Graz timp de 2 zile, iar țara noastră a fost reprezentată de 2 echipe, Gloria Bistrița și Dunărea Brăila. În cele ce urmează vom prezenta parcursul acestora și clasamentul final.

La Liga, Etapa 36, 14 - 16 mai

Nici că am terminat bine o etapă în Spania, La Liga, în weekend, că deja avem o alta la orizont, mai exact runda cu numărul 36.