Pariurile cu handicap - care-i faza cu ele? - Ponturi si Pariuri
Imagine Don 2
Imagine Superbet 2
Imagine Betano 2
Imagine Mozzart 1
Imagine Get 1
Imagine Unibet 1
Imagine Winmasters 1
Imagine Pariuri Plus 2
Imagine Las Vegas 4
Imagine Player 2
Imagine Publicwin 1
Imagine Mr Bit 1
Imagine Frank Casino 1
Imagine SlotV 1
Imagine Luck 1
Imagine Conticazino 2
Imagine Vlad Cazino 1

Pariurile cu handicap – care-i faza cu ele?

Imagine sport
16 

Pariurile cu handicap sunt o modalitate populară de a paria pe rezultatele unui eveniment sportiv, inclusiv fotbal, baschet, hochei și altele. Ele sunt un fel de a-i da un avantaj fictiv unei echipe sau jucătorului considerat mai slab, pentru a echilibra șansele de câștig ale ambelor părți. În acest fel, poți face mai multe previziuni interesante și poți câștiga mai mult dacă ghicești rezultatul corect.

Există două tipuri de pariuri cu handicap: handicap asiatic și handicap european. Handicapul asiatic este, de obicei, exprimat prin numere fracționare, în timp ce handicapul european este exprimat prin numere întregi. De exemplu, dacă o echipă are un handicap asiatic de -0.5, înseamnă că echipa respectivă începe jocul cu 0.5 gol avans. Dacă această echipă câștigă jocul sau pierde cu mai puțin de 0.5 gol, dacă ai pariat pe această echipă cu handicap asiatic vei câștiga.

Pariurile cu handicap asiatic - are doar două opțiuni de pariere, astfel încât, automat, are șanse de reușită inițiale de 50%. Cele mai cunoscute tipuri de handicap asiatic:

 • Handicap (0) – pariul e câștigător dacă echipa pe care ai mizat câștigă meciul. La rezultat de egalitate se returnează miza.
 • Handicap (+0.25) - pariul e câștigător dacă echipa pe care ai mizat câștigă meciul. La egal, miza se împarte în două: o jumătate este câștigătoare și se înmulțește cu cota pariului, iar cealaltă jumătate este rambursată în cont.
 • Handicap (+0.5) - echipa pe care ai mizat trebuie să câștige sau să facă egal ( pariu echivalent cu șansă dublă).
 • Handicap (+0.75) - echipa pe care ai mizat trebuie să câștige sau să facă egal. Dacă echipa pierde la un singur gol diferență, se pierde jumătate din miză, iar cealaltă jumatate va fi rambursată în cont.
 • Handicap (+1.0) - echipa pe care ai mizat trebuie să câștige sau să facă egal. Dacă pierde la un singur gol diferentă, se primește miza înapoi.
 • Handicap (-0.25) - echipa pe care ai mizat trebuie să câștige la minim un gol diferență. Dacă meciul se termină la egalitate, se pierde jumătate din miză, iar cealaltă jumătate se rambursează.
 • Handicap (-0.5) - echipa pe care ai mizat trebuie să câștige meciul.
 • Handicap (-0.75) - echipa pe care ai mizat trebuie să câștige la minim două goluri diferență. Dacă victoria e înregistrată la un singur gol diferență, jumătate din miză se înmulțește cu cota și înseamnă câștigul obținut, iar cealaltă jumătate este rambursată.
 • Handicap (-1.0) - echipa pe care ai mizat trebuie să câștige la minim două goluri diferență. Dacă victoria echipei pe care ai mizat e la un singur gol, suma mizată va fi returnată.

Să zicem că la meciul XX vs YY avem următoarele cote pentru 1x2: 1.25 3.50 6.75 , cu gazdele puternic favorite. Un handicap asiatic pe echipa oaspete, de genul  HA + 1.5 goluri, ar putea egaliza practic cotele, să spunem 1.90 pentru gazde, 1.90 pentru oaspeți. Asta înseamnă că pariul este câștigător dacă oaspeții câștigă, fac egal sau chiar pierd, dar la maxim un gol diferență.

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

Pariuri cu handicap european – are trei opțiuni de pariere și adaugă practic, în mod fictiv, goluri în contul echipei care pornește cu șansa a doua, însă fără cazuri de miză returnată, și cu valori întregi (plus sau minus 1, 2, 3 etc.).

Să zicem că la meciul AA vs BB avem următoarele cote inițiale pentru 1x2: 1.54 4.10 6.80.

În caz de Handicap European 1-0 - se adaugă fictiv un gol lui AA, ca și cum meciul ar începe de la 1-0 pentru AA. Cotele sunt în acest caz:

1 – 1.09 (în mod real, AA trebuie să câștige sau să faca egal)

X - 8.00 (BB trebuie să bată la exact un gol diferență)

2- 18.00 (BB trebuie să câștige la minim două goluri diferență)

În caz de Handicap European 0 - se adaugă fictiv un gol lui BB, ca și cum meciul ar începe de la 1-0 pentru BB. Cotele sunt în acest caz:

1 - 2.45 (AA trebuie să bată la minim două goluri diferență)

X - 3.40 (AA trebuie să bată la exact un gol diferență)

2 - 2.45 (BB trebuie să câștige sau să facă egal)

Minut cu minut, meciul începe să devină din ce în ce mai intens. Tensionat, cu ochii ațintiți la teren, aștepți rezultatul. Echipa A începe să preia controlul, dar echipa B luptă cu disperare pentru fiecare minge. În cele din urmă, echipa A reușește să înscrie golul decisiv, cu doar un singur punct diferență. Acesta este momentul în care te întrebi dacă ai făcut alegerea corectă cu privire la pariul tău. Dacă ai pariat pe echipa A cu handicap asiatic, atunci te bucuri de un câștig, deoarece victoria cu o diferență de un singur punct este încadrată ca un rezultat egal. Dar, dacă ai pariat pe echipa A cu handicap european, atunci ești nefericit, deoarece această opțiune nu ia în considerare posibilitatea de egalitate și, prin urmare, ai pierdut pariul.

Imagine Betano

100% Bonus de Bun Venit Până la 1.000 lei - Betano

Profita acum

Când pot fi utilizate pariurile cu handicap?

Pariurile cu handicap pot fi utilizate în mai multe situații. De exemplu, dacă o echipă este considerată clar favorită, poți paria pe echipa adversă cu un handicap generos pentru a-ți mări șansele de câștig. De asemenea, pariurile cu handicap pot fi utilizate pentru a minimiza pierderile în cazul în care crezi că o echipă va pierde, dar nu cu un scor prea mare.

În primul rând, este important să înțelegi bine regulile fiecărei case de pariuri în parte, deoarece acestea pot varia de la o casă de pariuri la alta. De exemplu, unele case de pariuri pot aplica handicapul doar în cazul unui rezultat egal, în timp ce altele îl aplică la finalul întregului joc, indiferent de rezultat.

În al doilea rand, este important să ții cont de forma echipei și de jucătorii disponibili înainte de a paria cu handicap. De exemplu, dacă o echipă are un jucător important accidentat sau suspendat, acest lucru poate avea un impact major asupra rezultatului jocului.

În plus, este important să analizezi cu atenție statisticile echipelor și să iei în considerare factori precum condițiile meteorologice și starea terenului. Acest lucru nte poate ajuta să faci previziuni mai precise și sa maximizezi șansele de câștig.

Iată câteva exemple de pariuri cu handicap din diverse sporturi din Portugalia:

 • Fotbal: Să presupunem că Sporting Lisabona se întâlnește cu Porto într-un meci important. Dacă o casă de pariuri oferă o cotă de 1,80 pentru victoria Sporting Lisabona, putem să pariem cu un handicap de +1 gol, astfel încât dacă Sporting Lisabona câștigă cu 2 sau mai multe goluri, pariul nostru va fi câștigător.
 • Baschet: Să presupunem că echipa Benfica se întâlnește cu echipa Porto într-un meci important. Dacă o casă de pariuri oferă o cotă de 1,80 pentru Benfica, putem să pariem cu un handicap de -3 puncte, astfel încât dacă Benfica câștigă cu 4 sau mai multe puncte, pariul nostru va fi câștigător.
 • Tenis: Să presupunem că jucătorul Rafael Nadal se întâlnește cu jucătorul João Sousa într-un turneu important. Dacă o casă de pariuri oferă o cotă de 1,80 pentru Rafael Nadal, putem să pariem cu un handicap de -4 game-uri, astfel încât dacă Rafael Nadal câștigă cu 5 sau mai multe game-uri, pariul nostru va fi câștigător.

Acestea sunt doar câteva exemple din diverse sporturi. Este important să rețini că regulile și cotele pot varia în funcție de casa de pariuri și de evenimentul sportiv în sine. Este întotdeauna important să te informezi și să analizezi cu atenție înainte de a paria.

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

Exista dezavantaje în a folosi pariurile cu handicap?

Există anumite dezavantaje atunci când se folosesc pariurile cu handicap. Iată câteva dintre acestea:

 • Risc mai mare: Pariurile cu handicap implică un nivel mai mare de risc decât alte tipuri de pariuri, deoarece trebuie să acoperi handicapul pentru a câștiga pariul.
 • Cote mai mici: Deoarece pariurile cu handicap implică un nivel mai mare de risc, cotele sunt de obicei mai mici decât în cazul altor tipuri de pariuri.
 • Necesită cunoștințe suplimentare: Pariurile cu handicap necesită o înțelegere mai bună a sportului și a echipei în cauză, deoarece trebuie să faci o previziune cu privire la diferența dintre scorurile celor două echipe.
 • Pot fi confuze: Regulile și modul de funcționare al pariurilor cu handicap pot fi confuze pentru unii pariori, mai ales pentru cei care nu au o înțelegere solidă a sportului în cauză.

Cu toate acestea, pariurile cu handicap pot fi o modalitate puternică de a-ți îmbunătăți câștigurile la pariuri, dacă sunt folosite corect și înțelese complet. Este important să fii conștient de riscuri și să te documentezi bine înainte de a paria cu handicap.

La final, câteva lucruri importante de reținut despre pariurile cu handicap:

 • Scopul handicapului: Handicapul este utilizat pentru a echilibra oportunitățile de câștig ale fiecărei echipe, astfel încât ambele echipe să aibă o șansă egală de a câștiga, indiferent de nivelul lor de performanță.
 • Valoarea handicapului: Valoarea handicapului poate varia în funcție de meci și de cotele oferite de casele de pariuri. Uneori, handicapul poate fi un număr întreg, cum ar fi +1 sau -2, în timp ce alteori poate fi un număr fracționar, cum ar fi +0.5 sau -1.5.
 • Câștigul pariului: Câștigul unui pariu cu handicap depinde de rezultatul final al meciului, cu handicapul adăugat la scorul fiecărei echipe. De exemplu, dacă o echipă câștigă un meci cu scorul de 2-0 și ai pariat pe acea echipă cu un handicap de -1, atunci echipa ta va fi considerată câștigătoare, cu un scor final de 3-0.
 • Egalitate: În cazul în care rezultatul final al meciului este egal, în funcție de tipul de handicap ales, pariul poate fi închis ca egal sau poate fi considerat câștigător sau pierzător.

Este important să înțelegi aceste aspecte ale pariurilor cu handicap, astfel încât să poți lua o decizie informată atunci când plasezi un pariu. De asemenea, nu uita să faci o cercetare temeinică și să alegi casele de pariuri cu reputație bună.

În concluzie, pariurile cu handicap sunt o modalitate interesantă și utilă de a paria pe rezultatele evenimentelor sportive. Ele oferă pariorilor mai multe opțiuni și posibilități de a câștiga, indiferent dacă o echipă este favorită sau nu. Este important să înțelegi bine acest concept și să folosești pariurile cu handicap cu atenție și responsabilitate, pentru a îți maximiza șansele de câștig.

Case pariuri online

Bonus 100% până la 500 lei

Nr. licenta: L1234101W001500
Revendica bonusul

Bonus 100% pana la 800 Lei

Nr. licenta: L1223985W001403
Revendica bonusul

Bonus de Bun Venit la Publicwin 200% până la 2000 LEI + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1172986W000768
Revendica bonusul

Bonus pana la 2500 Lei + 500 Rotiri

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Bonus pana la 2500 Lei + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Alte Stiri

Unibet îți oferă oportunitatea de a asista la meciurile României în Germania

Optează și prinde lotul României pentru Germania. Intră în cursa pentru cele 200 de premii acordate săptămânal.

Europa League, Retrospectiva sferturi, manșa tur - 11 aprilie

Iată că avem și primele rezultate ale acestei duble manșe din cadrul sferturilor de finală din Europa League. Joi seară am avut 4 meciuri fotbal ce nu au dezamăgit și au continuat astfel săptămâna europeană de “fotbal șampanie”.

Champions League, Retrospectiva sferturi, manșa tur - 9-10 aprilie

Fotbalul spectacol din Champions League s-a întorsFotbalul spectacol din Champions League s-a întors. S-au înscris nu mai puțin de 18 goluri în aceste dueluri, fotbal la cel mai înalt nivel, întorsături de situație, toate adunate în serile magice de Liga Campionilor, pe care noi le comentăm împreună în textul de mai jos.

Turneul Exclusiv Amusnet Interactive îți aduce premii totale de 100.000 Lei cash!

Turneul Exclusiv Amusnet Interactive este oportunitatea ta de a ieși în evidență în lumea jocurilor de cazino.

Cote de peste 50 la început de week-end cu Modul Multiplu, pe Betano!

Hai să vedem cum putem atinge cotă de peste 50 la început de week-end cu Modul Multiplu, pe Betano!