Taxe și impozite aplicate veniturilor din pariurile online - Ponturi si Pariuri
Imagine Superbet 2
Imagine Don 2
Imagine Betano 2
Imagine Mozzart 1
Imagine Unibet 1
Imagine Get 1
Imagine Winmasters 1
Imagine Pariuri Plus 2
Imagine Las Vegas 4
Imagine Player 2
Imagine Publicwin 1
Imagine Mr Bit 1
Imagine Frank Casino 1
Imagine SlotV 1
Imagine Luck 1
Imagine Conticazino 2
Imagine Vlad Cazino 1

Taxe și impozite aplicate veniturilor din pariurile online

145 

Dacă ești un jucător de pariuri sportive, iar o parte din venituri provin din câștigurile online, trebuie să ai în vedere că norocul tău este și norocul statului. Mai pe românește, atunci când în cont îți intră bani, după ce ai câștigat o sumă consistentă la pariurile online, din colț îți zâmbește statul, care ia o parte din câștig prin taxe și impozite. Îți prezint mai jos, într-un articol scurt și la obiect, pragurile de impozitare care s-au modificat din 1 august 2022.

După cum bine știți, toți operatorii de pariuri online au de plătit o taxă de depuneri de 2%. Chiar dacă ar fi de datoria lor să o plătească, majoritatea au decis să o arunce asupra pariorilor. Mai exact, la fiecare depunere de 100 de lei, 2 lei se duc pe această taxă.

Când vorbim de impozit pentru banii câștigați din pariurile online, pragurile sunt la fel ca în offline, doar că o mică-mare diferență: acestea se aplică pentru fiecare retragere, nu pentru fiecare bilet câștigat.

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

Taxe și impozite pentru câștiguri la pariurile sportive online

Astfel, până în 10.000 de lei câștigați, impozitul este de 3%, între 10.001 -  66.750 lei- 300 de lei, plus 20% ce depășește suma de 10.001 lei. Mai mult, pentru suma de 66.751 de lei, statul ia 11.650 de lei, plus 40 % dacă depășește suma de 66.750 lei.

Îți propun o „strategie” prin care nu plătești taxe și impozite la sânge. Să zicem că ești fericitul câștigător a 30.000 de lei pe un singur bilet. Tu poți scoate banii în 3 tranșe de câte 10.000 de lei, iar atunci plătești doar 3%, nu 20%. În vremurile bune, impozitul pe retrageri la pariurile sportive se plătea o singură dată pe an la ANAF. După modificările cu care au cochetat politicienii, din 2023, impozitul pe suma retrasă se oprește automat de către cei de la casele de pariuri, iar tu nu mai ai de mers pe drumuri la ANAF.

Alte taxe care trebuie plătite la pariurile sportive online

Unii operatori online te vor anunța că trebuie să plătești o taxă suplimentară pentru depuneri și retrageri efectuate printr-o anumită metodă de plată. Mai exact, Unibet oprește 3% la depunerile făcute prin Paysafecard, pe lângă taxa de 2% despre care am vorbit mai sus. Pentru a scăpa de această problemă, îți recomand să depui mereu bani cu cardul sau prin Skrill.

De amintit este faptul că pe unele siteuri de jocuri de noroc online, unde ai cont în altă valută (euro, dolari, lire), ți se poate opri la fiecare depozit și retragere o sumă echivalentă schimbului valutar. Tot așa, la începutul pariurilor sportive în online, unii operatori percepeau o anumită sumă dacă efectuai peste 3 depuneri lunare. Din fericire, o astfel de practică a dispărut, iar operatorii licențiați care sunt pe piață te lasă să depui ori de câte ori vrei. Ba mai mult, în cazul în care nu depui într-un număr de zile, nu mai poți participa la concursurile oferite de operatorii de pariuri sportive online și nici bonusurile nu le poți lua.

Imagine Betano

100% Bonus de Bun Venit Până la 1.000 lei - Betano

Profita acum

Comisioane pentru plăcerea de a depune și a juca la pariurile sportive online

Unele bănci, precum este cea de la ING, a impus de câțiva ani o taxă de 3,9 lei+1,9% din valoarea tranzacției pentru depunerile și retragerile de bani efectuate de către și dinspre operatorii de jocuri de noroc. Pentru a evita să fi luat la bani mărunți de către ING, îți recomand să depui bani cu cardul de la o altă bancă ce nu percepe astfel de comisioane.

Printre cea mai populară este Banca Transilvania, BCR și Raiffaisen Bank. Pe lângă acestea, poți opta să îți depui bani în contul de unde pariezi și cu ajutorul cardului Revolut sau cu un portofel electronic, cum ar fi Skrill sau Neteller. Cu toate acestea îți recomand să te documentezi bine cu privire la eventualele comisioane peste care ar putea să dai.

Jocurile sportive de la agențiile de pariuri sportive. Ce trebuie să ai în vedere

Dacă te numeri printre pariorii clasici, care preferă să meargă în agențiile de pariuri pentru a pune un bilet, trebuie să ai în vedere că acestea percep o taxă de 5% din miza pe care tu o pui pentru fiecare bilet plasat. De exemplu, dacă tu pariezi 100 de lei pe un bilet, câștigul va fi calculat cu miza de 95 de lei.

Atenție, deci, atunci când ești nou în acest domeniu și mergi prima dată să pariezi într-o agenție de la colțul blocului.!S-ar putea să te trezești cu surprize. La fel ca la cele online, pragurile de impozitare sunt aceleași. Cum am spus mai sus, în cazul unui câștig consistent, pentru a nu fi impozitat „până la sânge”, îți recomand să scoți banii în  mai multe tranșe, pentru a te putea bucura de câștigurile tale pe deplin.

Case pariuri online

Bonus 100% până la 500 lei

Nr. licenta: L1234101W001500
Revendica bonusul

Bonus 100% pana la 800 Lei

Nr. licenta: L1223985W001403
Revendica bonusul

Bonus de Bun Venit la Publicwin 200% până la 2000 LEI + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1172986W000768
Revendica bonusul

Bonus pana la 2500 Lei + 500 Rotiri

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Bonus pana la 2500 Lei + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Alte Stiri

Unibet îți oferă oportunitatea de a asista la meciurile României în Germania

Optează și prinde lotul României pentru Germania. Intră în cursa pentru cele 200 de premii acordate săptămânal.

Europa League, Retrospectiva sferturi, manșa tur - 11 aprilie

Iată că avem și primele rezultate ale acestei duble manșe din cadrul sferturilor de finală din Europa League. Joi seară am avut 4 meciuri fotbal ce nu au dezamăgit și au continuat astfel săptămâna europeană de “fotbal șampanie”.

Champions League, Retrospectiva sferturi, manșa tur - 9-10 aprilie

Fotbalul spectacol din Champions League s-a întorsFotbalul spectacol din Champions League s-a întors. S-au înscris nu mai puțin de 18 goluri în aceste dueluri, fotbal la cel mai înalt nivel, întorsături de situație, toate adunate în serile magice de Liga Campionilor, pe care noi le comentăm împreună în textul de mai jos.

Turneul Exclusiv Amusnet Interactive îți aduce premii totale de 100.000 Lei cash!

Turneul Exclusiv Amusnet Interactive este oportunitatea ta de a ieși în evidență în lumea jocurilor de cazino.

Cote de peste 50 la început de week-end cu Modul Multiplu, pe Betano!

Hai să vedem cum putem atinge cotă de peste 50 la început de week-end cu Modul Multiplu, pe Betano!