Tipuri de pariuri sportive - tu știi să le diferențiezi? - Ponturi si Pariuri
Imagine Superbet 2
Imagine Don 2
Imagine Betano 2
Imagine Mozzart 1
Imagine Get 1
Imagine Unibet 1
Imagine Winmasters 1
Imagine Pariuri Plus 2
Imagine Las Vegas 4
Imagine Player 2
Imagine Publicwin 1
Imagine Mr Bit 1
Imagine Frank Casino 1
Imagine SlotV 1
Imagine Luck 1
Imagine Conticazino 2
Imagine Vlad Cazino 1

Tipuri de pariuri sportive – tu știi să le diferențiezi?

Imagine sport
22 

Pariurile sportive sunt activități prin care oamenii pariază pe rezultatele unor evenimente sportive, cum ar fi meciuri de fotbal, curse de cai sau turnee de tenis. Pariorii pun bani pe un rezultat potențial și, dacă acesta se întâmplă, pot câștiga sume considerabile.

Pariurile sportive se efectuează prin intermediul unor companii specializate, cum ar fi casele de pariuri online sau agențiile de pariuri. Acestea oferă o varietate de opțiuni de pariere, care se bazează pe evenimente sportive. Pentru a face un pariu, pariorul plasează o sumă de bani pe rezultatul potențial al unui eveniment sportiv și, dacă pronosticul său se întâmplă, poate câștiga o sumă mai mare decât suma pariată inițial.

Pronosticurile la pariurile sportive sunt previziunile sau predicțiile făcute de către pariori sau experți în privința rezultatelor unui eveniment sportiv. Acestea sunt utilizate pentru a ajuta pariorii să ia decizii informate cu privire la pariurile lor și pot fi bazate pe o varietate de factori, inclusiv statistici, forma echipei sau a jucătorului, condiții meteo și istorie de performanță. Este important de menționat că acestea nu sunt o garanție a rezultatului final al unui eveniment sportiv și pariorii trebuie să își evalueze cu atenție propriile pronosticuri înainte de a face o pariere.

Imagine Superbet

Bonus de 100% până la 500lei!

Profita acum

Tipuri de pariuri sportive în funcție de momentul punerii pariului raportat la perioada de desfășurare a evenimentului

Dacă ne referim la oferta de pariuri a caselor de pariuri care își oferă serviciile prin intermediul internetului, clasificarea pariurilor se poate face după raportul dintre momentul punerii pariului și perioada de desfășurare a evenimentului:

  • pariuri live ('in-running bets', 'live betting' sau 'in-play betting') - acest tip de pariu permite plasarea unui pariu pe evenimente sportive în timp real, pe măsură ce acestea evoluează.
  • pariuri pre-meci - pariuri plasate doar înaintea începerii efective a evenimentului, la o casă de pariuri online sau la agenții de pariuri.

Miza maximă pentru un pariu este calculată în funcţie de limita de câştig. Avantajul major al pariurilor clasice este dat de miza maximă ce se poate pune pentru un pariu simplu. Dacă la pariurile live, mizele maxime admise nu depășesc în general valoarea a câtorva sute de lei, la pariurile clasice aceste sume maxime riscate pot fi de cel puțin 10 ori mai mari.

Pariurile live se referă la pariurile efectuate pe un eveniment sportiv în timp ce acesta se desfășoară. Acest tip de pariu oferă pariorilor oportunitatea de a paria pe rezultatele intermediare ale unui eveniment, pe măsură ce acestea se desfășoară, și de a profita de evoluția evenimentului pentru a-și maximiza șansele de câștig.

Exemplu: Un parior poate paria pe rezultatul final al unui meci de fotbal în timp ce acesta se desfășoară. De exemplu, un parior poate paria pe echipa "A" să câștige meciul în timpul reprizei secunde, după ce echipa "B" a marcat un gol în prima repriză. Dacă echipa "A" reușește să egaleze sau să câștige meciul, pariorul va câștiga pariul. Dacă rezultatul final este în favoarea echipei "B", pariorul va pierde pariul.

Pariurile pre-meci sunt pariuri plasate înainte de începerea unui meci. Acest tip de pariu oferă pariorilor oportunitatea de a paria pe rezultatul final al meciului, pe scor exact, pe handicap sau pe alte tipuri de pariuri înainte de începerea meciului.

Exemplu: Un parior poate paria înainte ca meciul să înceapă. De exemplu, înainte de începerea meciului, un parior poate paria pe victoria echipei Manchester United, a echipei Liverpool sau pe un rezultat de egalitate. Dacă pariul plasat de parior se dovedește a fi corect, acesta va primi un câștig în funcție de cota oferită la momentul pariului.

Imagine Betano

100% Bonus de Bun Venit Până la 1.000 lei - Betano

Profita acum

Tipuri de pariuri sportive în funcție de număr de selecții de pe cuponul de pariere

Dacă ne referim la oferta de pariuri a caselor de pariuri care își oferă serviciile prin intermediul internetului, clasificarea pariurilor în funcție de număr de selecții de pe cuponul de pariere este următoarea:

Pariu simplu

Acesta este un pariu plasat pe o singură selecție a unui evenemiment și este câștigător dacă pariorul prezice rezultatul corect al selecției.

Exemplu: Să zicem că la meciul AA vs BB avem o cotă de 1.22 pentru o victorie a echipei AA. În cazul în care se plasează un pariu simplu pe victoria lui AA, acesta va fi câștigător numai dacă AA se va impune în fața lui BB, iar câștigul total va fi calculat ca Miză * 1.22 → la 100 RON mizați, câștigul va fi de 122 RON, așadar un profit de 22 RON. Daca meciul se încheie cu victoria lui BB sau la egalitate, pariul simplu pe victoria lui BB nu va aduce niciun câștig și miza va fi pierdută.

Pariu multiplu

Acest tip de pariu implică plasarea unui pariu pe mai multe evenimente sportive simultan, creștând astfel șansa de câștig, dar și riscul.

Exemplu: Să presupunem că pe un singur cupon s-au ales următoarele pronosticuri (valori la alegere, doar pentru exemplificare):

SS v MC – victorie MC în timpul regulamentar de joc – 2.5

RM v SG – victorie RM în timpul regulamentar de joc – 1.6

BO v II – victorie II în timpul regulamentar de joc – 2.2

BC v AS – victorie BC în timpul regulamentar de joc – 1.53

În total, pe cuponul de pariere avem 4 pronosticuri, cota totală fiind de 13.46, obținută prin înmulțirea celor 4 cote. La o miză de 100 RON, în cazul în care toate cele 4 pronosticuri sunt corecte, câștigul va fi de 1346.40 RON. Dacă cel puțin una dintre selecțiile de pe cuponul de pariere este pierzătoare, pariul multiplu va fi și el pierzător.

Pariu de tip sistem

Pariul presupune mai multe selecții pe același cupon de pariere și este câștigător chiar dacă nu toate selecțiile din cuponul de pariere sunt câștigătoare.

Exemplu: Să presupunem că pe un singur cupon s-au ales următoarele pronosticuri, pe sistemul 3 din 4:

SS v MC – victorie MC în timpul regulamentar de joc – 2.5

RM v SG – victorie RM în timpul regulamentar de joc – 1.6

BO v II – victorie II în timpul regulamentar de joc – 2.2

BC v AS – victorie BC în timpul regulamentar de joc – 1.53

În total, pe cuponul de pariere avem 4 pronosticuri și este câștigător dacă 3 din cele 4 selecții sunt câștigătoare. În acest sens, există 4 posibile combinații câștigătoare, iar cota totală pe combinație este produsul cotelor aferente selecției:
tipuri de pariuri sportive – tu știi să le diferențiezi?

La final, există câteva lucruri importante de ținut minte atunci când vine vorba de tipuri de pariuri sportive:

  • Cunoașterea sportului: Este important să ai cunoștințe solide despre sportul pe care dorești să pariezi pentru a înțelege mecanismele jocului și a lua decizii informate în privința pariurilor.
  • Strategie: Fiecare tip de pariu poate fi abordat diferit și poate necesita o anumită strategie. Este important să înțelegi cum funcționează fiecare tip de pariu și să aplici o strategie adecvată.
  • Managementul banilor: Pariurile sportive implică un anumit grad de risc, astfel încât este important să gestionezi corect banii tăi și să nu pariezi mai mult decât poți să îți permiți să pierzi.
  • Cercetare și analiză: Este important să faci o cercetare adecvată înainte de a plasa un pariu, inclusiv analiza statisticilor și a performanțelor anterioare ale echipelor sau jucătorilor.
  • Joacă responsabil: Pariurile sportive pot fi o activitate distractivă, dar este important să te asiguri că joci responsabil și că pariezi doar cu bani pe care îți permiți să îi pierzi.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile importante de ținut minte atunci când vine vorba de tipuri de pariuri sportive. Este important să înțelegi bine acestea și să aplici o strategie informată atunci când plasezi un pariu.

Case pariuri online

Bonus 100% până la 500 lei

Nr. licenta: L1234101W001500
Revendica bonusul

Bonus 100% pana la 800 Lei

Nr. licenta: L1223985W001403
Revendica bonusul

Bonus de Bun Venit la Publicwin 200% până la 2000 LEI + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1172986W000768
Revendica bonusul

Bonus pana la 2500 Lei + 500 Rotiri

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Bonus pana la 2500 Lei + 500 Rotiri Gratuite

Nr. licenta: L1213854W001295
Revendica bonusul

Alte Stiri

INFOGRAFIC: Șansele de calificare în semifinalele Ligii Campionilor

Azi și mâine ne aduc în față meciurile retur din sferturile de finală în Liga Campionilor, iar pe Betano am investigat perspectivele celor opt echipe rămase în competiție de a avansa în semifinalele Ligii Campionilor, ținând cont de rezultatele din tur și de forma de moment.

Descoperă cea mai complexă ofertă de Loterii Internaționale, doar pe Betano!

Pariurile pe Loterii Internaționale au devenit una dintre cele mai populare modalități de câștig printre pasionații de jocuri de noroc din România. Betano îți oferă o experiență de joc unică și captivantă cu cea mai variată ofertă de pariuri pe loterii, extrageri live, statistici în timp real și posibilitatea de a plasa pariuri în avans.

Serie A, Avancronica etapei 33, 19 - 22 aprilie

Cum titlul în Serie A este ca și decis, știindu-se în mare măsură că va reveni la Milano, lupta pentru celelalte obiective este departe de a fi terminată. De aceea, etapa cu numărul 32 din prima ligă italiană vine cu alte 10 meciuri fotbal,

La Liga, Avancronica Etapa 32, 19 - 22 aprilie

Etapa din această săptămână din La Liga, mai exact cea cu numărul 32, vine cu cel mai așteptat meci al planetei, El Clasico.

Europa League, Avancronică sferturi, manșa retur - 18 aprilie

Încă o săptămână europeană se arată la orizont, iar noi punem toate tunurile pe ziua de joi, ce ne aduce returul sferturilor din Europa League. Cum manșa tur nu a dezamăgit și a adus spectacol fotbalistic pe măsura numelui competiției, ne așteptăm la același lucru și de la cele 4 meciuri fotbal din retur.